Indonesië zet in op Nederlanders: 'Absurd, elke seconde krijg ik DM's'

28 maart - 10:30
15

Indonesië is hard bezig om een sterk nationaal elftal op de been te brengen en zet daarbij in op Nederlanders met Indonesische voorouders. Ook Ole Romeny overweegt naturalisatie, zo vertelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, waarin de aanvaller van FC Utrecht samen met Kaj Ramsteijn en host Dennie van Laar dieper ingaat op de grote potentie van het land.

Thom Haye, Ragnar Oratmangoen, Jay Idzes, Nathan Tjoe-A-On en Maarten Paes kozen reeds voor een interlandloopbaan bij Merah Puti. Romeny heeft zijn keuze nog niet gemaakt, maar is enthousiast over de ontwikkelingen in Indonesië. "Het is super interessant en hartstikke mooi. Je kunt echt een voorbeeld zijn en mensen inspireren. Echt een groot aantal mensen, dus het is sowieso een heel mooie kans."

"Ze zijn daar wel echt bezig met the next step, om te proberen iets te creëren met elkaar", vult Van Laar aan. "Los van de Indonesische boys die daar in de competitie spelen en in Indonesië geboren zijn, ze proberen een mix te creëren. En de potentie is er natuurlijk voor het land. Ze zijn er héél erg mee bezig. Ik heb nog nooit zoiets gezien… zo'n community die je meteen omarmt."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!

Of luister #DoneDeal hieronder!