Paris Saint-Germain is kwetsbaar en verliest eerste competitiewedstrijd

3 oktober om 15:11

Paris Saint-Germain is niet meer ongeslagen in de Ligue 1. Stade Rennes heeft drie dagen na de overwinning op Vitesse in de Conference League ook een knappe zege geboekt op de Parijzenaars.

PSG won de eerste acht wedstrijden van de competitie, maar toch ligt trainer Mauricio Pochettino onder een vergrootglas. Ook tegen Rennes kwam duidelijk aan het licht dat zijn ploeg kwetsbaar is. Net als tegen Manchester City startte PSG met Ángel Di María, Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé in de voorhoede.

Kamaldeen Sulemana zorgde voor het eerste gevaar van Rennes. De aanvaller deed Vitesse donderdag de das om en was zondag een flinke last voor de PSG-defensie. De Parijzenaars wisten daar weinig tegenover te stellen. PSG kwam in de problemen toen Rennes vlak voor het rustsignaal op voorsprong kwam door Gaetan Laborde, die op aangeven van Sulemana scoorde.

En vrijwel meteen na rust verdubbelde Rennes de voorsprong door Flavien Tait. PSG leek in de slotfase weer terug te komen in de wedstrijd. Mbappé schoot vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer binnen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Scheidsrechter Ruddy Buquet voorkwam erger voor PSG door een aan Rennes gegeven strafschop terug te draaien.