Mbappé wil 'rennen' voor Messi: 'Hij doet soms minder om batterij op te laden'

5 oktober om 08:14

Kylian Mbappé is blij met de komst van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De 22-jarige Fransman achtte het niet voor mogelijk dat hij samen zou spelen met de Argentijnse superster. Mbappé ziet ook dat hij concessies moet doen door de komst van Messi, maar dat vindt de international geen probleem.

In een uitgebreid interview met L'Équipe wordt Mbappé gevraagd naar de komst van Messi. "Ik kon me nooit voorstellen dat hij hierheen zou komen", begint de rappe aanvaller. "Hij is één van de spelers die ik voor mezelf in de categorie 'onmogelijk om mee samen te spelen' had geplaatst. Ik dacht dat hij nooit zou vertrekken bij Barcelona."

Toch gebeurde dat, waardoor Mbappé sinds een aantal weken samen met Messi in de PSG-aanval staat. "Ik waardeer elk moment met hem. Je moet niet vergeten wat voor een voorrecht dit is. Messi is iemand die van voetbal houdt en met iedereen spreekt. Hij probeert op zijn eigen manier te integreren bij ons, al is hij wat aan de verlegen kant. Op het veld is hij dat niet."

Mbappé weet echter ook dat iedereen bij PSG concessies moet doen door Messi. "Als je speelt met fantastische spelers, moet je ook dingen geven. Je bent niet de enige grote speler. Messi doet soms wat minder om zijn batterij op te laden en te kunnen scoren. Dus als ik dan mee moet verdedigen, doe ik dat. Het is geen probleem. Ik ren graag als Messi wandelt. Kom op, het is Messi", besluit Mbappé.