'Barcelona wil Onana terughalen en mengt zich in strijd om Ajax-doelman'

6 oktober om 09:07

Andre Onana is serieus in beeld bij FC Barcelona, zo verzekert Mundo Deportivo woensdag. De Kameroener loopt uit zijn contract bij Ajax, waardoor hij een zeer interessante optie is voor de financieel geplaagde Catalanen.

Onana mag vanaf 1 januari met andere clubs om tafel. Transferexpert Fabrizio Romano meldde dinsdag nog dat de 25-jarige doelman zo goed als rond is met Internazionale, maar Barça overweegt daar dus een stokje voor te steken. Volgens MD ziet hij het zelf wel zitten om terug te keren naar de La Liga-topclub, maar wil hij wel eerst duidelijkheid over de sportieve plannen.

De Catalaanse sportkrant schrijft dat Barcelona in augustus al aan opvallende constructie dacht om Onana binnen te halen. De club hoopte Neto aan Villarreal te slijten, waarna Sergio Asenjo naar Amsterdam had moeten vertrekken. De Blaugranas hoopten Onana vervolgens goedkoop op te pikken bij Ajax, maar de driehoeksdeal bleek te gecompliceerd zo kort voor de transferdeadline.

Overigens is het de vraag hoe realistisch een terugkeer van Onana naar Barcelona is. Marc-André Ter Stegen is de onbetwiste nummer één in Camp Nou. De Duitser heeft nog een contract tot medio 2025.