BILD: transfer buiten de lijnen op komst voor Haaland, Puma wil Dortmund helpen

7 oktober om 10:12

Erling Braut Haaland kan begin 2022 een transfer maken, op commercieel gebied welteverstaan. De Noorse Golden Boy is momenteel nog aan Nike verbonden, maar die verbintenis loopt na de jaarwisseling af: Puma wil daarvan profiteren en een 'Sponsoren-Schlacht' is aanstaande, weet BILD.

Voor Haaland ligt een vijfjarig contract jaar, waarmee hij zichzelf kan verzekeren van vijf miljoen euro per jaar. De interesse van Puma komt niet bepaald uit de lucht vallen: het bedrijf sponsort ook Borussia Dortmund, dat in de tussentijd heeft geprobeerd om het contract van Haaland open te breken. De 21-jarige Noor ligt nog tot 2024 vast, maar kan na dit seizoen voor 'slechts' 75 miljoen euro vertrekken, dankzij een clausule in zijn contract. BVB wil nu met de hulp van Puma mogelijkheden zoeken om Haaland een nieuw contract aan te bieden, klinkt het.

Dortmund-boegbeeld Marco Reus is ook al een uithangbord voor Puma, dat de afgelopen jaren veel strategische zetten op commercieel gebied heeft gedaan. Ook spelers als Neymar, Luis Suárez en Antoine Griezmann kozen voor een overstap naar de Duitse fabrikant.