Van de Ven ziet voorbeeld bij Wolfsburg: 'Hij doet het goed, club vertrouwt hem'

7 oktober om 17:50

Micky van de Ven ziet Maxence Lacroix als zijn voorbeeld bij VfL Wolfsburg. De Franse verdediger speelde ook op het tweede niveau voordat hij naar Duitsland kwam, maar is nu basisspeler bij Die Wölfe.

Van de Ven had de clubs deze zomer voor het uitkiezen. De twintigjarige verdediger koos voor een stap naar Wolfsburg. Daar treft hij Lacroix, die vanuit Frankrijk een soortgelijke route bewandelde. "Hij maakte ook de stap van het tweede niveau naar Wolfsburg", vertelt Van de Ven tegenover Kicker. "Hij doet het goed, de club vertrouwt op hem. Dat was ook de reden dat ik naar Wolfsburg ben gegaan."

Bij Wolfsburg wacht Van de Ven nog op zijn officiële debuut. Bij de Champions League-duels met Lille OSC en Sevilla zat hij wel al op de bank. Van de Ven maakte onlangs wel zijn officieuze debuut voor de ploeg van Mark van Bommel, in een oefenwedstrijd tegen Hamburger SV.

Ruim twee weken geleden sprak VoetbalPrimeur uitgebreid met Van de Ven over zijn transfer, de arbitragezaak tegen FC Volendam en de verregaande interesse van Feyenoord.