Van Gaal dacht achter gesloten deuren Plan B te trainen: 'Was dat niet besloten?'

7 oktober om 21:06

Het Nederlands elftal heeft getraind op een Plan B in aanloop naar het duel met Letland. Louis van Gaal heeft geëxperimenteerd met Wout Weghorst en Luuk de Jong in de spits. De bondscoach dacht dat hij dit achter gesloten deuren trainde, maar dat is niet zo.

Van Gaal wordt op de persconferentie gevraagd naar hoe de training met Weghorst en De Jong in de punt van de aanval beviel. "Toen was de training toch al besloten?", vraagt zich hardop Van Gaal af. "Niet? Nou, oké. We hebben er inderdaad op getraind."

"Op die manier van voetballen moet de bal goed vallen", vervolgt Van Gaal. "Daar zit een hele hoge geluksfactor bij. Daarom moest het hele elftal in dienst spelen van Weghorst en Luuk de Jong. Alleen dat al is een hele grote verandering voor de spelers die in het veld staan."

Volgens de geboren Amsterdammer is het dan ook goed dat Oranje daarop heeft kunnen trainen. "Daar ben ik blij mee, want dan zit het al in het brein van iedereen", stelt Van Gaal. "Het balletje viel alleen niet goed. Ik hoop dat het wel zo is als we het nodig hebben tegen Letland."