Psalm 91 vaste prik voor Timber: 'Ik praat er wel eens over met Cody Gakpo'

Psalm 91 vaste prik voor Timber: 'Ik praat er wel eens over met Cody Gakpo'

08-10-2021 07:58
182

Zesvoudig Oranje-international Jurriën Timber neemt de Bijbel standaard mee naar wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal. De twintigjarige verdediger is religieus opgevoed en hecht veel waarde aan het geloof.

Timber werd ooit door zijn moeder gelezen op Psalm 91, die hij altijd leest voordat hij gaat voetballen. "Ze zei: lees dit voor iedere wedstrijd, het zal je kracht geven. Sindsdien doe ik dat en het brengt succes", vertelt hij aan Trouw. "Er zijn wel eens dagen dat ik de Bijbel vergeet, maar dan lees ik de Psalm gewoon op mijn telefoon. Ik sla het ritueel nooit over."

Met sommige van zijn collega's kan Timber praten over het geloof. "Cody Gakpo van PSV bijvoorbeeld, of hier in Amsterdam met Terrence Douglas van Jong Ajax. We hebben het over verzen of filmpjes die we hebben gezien", aldus de verdediger. "Over het algemeen ben ik iemand die dingen liever voor zichzelf houdt, maar het geloof delen is ook wel fijn. En misschien kan ik sommige jongere jongens ook wat meegeven. Ik denk dat het geloof meer mensen in de sportwereld kan helpen."

Hoewel hij vaak op zondag moet spelen, probeert Timber zo vaak mogelijk een mis bij te wonen, al dan niet via YouTube. "In de vakantieperiode probeer ik mijn afwezigheid in de kerk een beetje in te halen. Ik neem zoveel mogelijk dingen mee uit de Bijbel en probeer te leven zoals Jezus deed, al is dat soms niet makkelijk. Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf dacht: dit is niet goed, zo hoort het niet."