Nederlandse les bij Jong Oranje: 'Ik begrijp het wel, al reageer ik in het Engels'

8 oktober om 08:50

De in Groot-Brittannië opgegroeide Jeremie Frimpong is een vreemde eend in de bijt bij Jong Oranje, aangezien hij nog geen Nederlands spreekt. De rechtsback van Bayer Leverkusen weet echter zeker dat hij voor een interlandcarrière in Nederland wil gaan en is druk bezig om zichzelf bij te spijkeren.

Frimpong werd geboren in Amsterdam, maar vertrok op jonge leeftijd al naar Engeland: hij werd opgeleid bij Manchester City en brak uiteindelijk door bij het Schotse Celtic. "Mijn zus spreekt wel Nederlands en probeert me, als we tijd hebben, de taal een beetje te leren", vertelt hij aan de NOS. "Ik ken de voetbaltermen al wel. Alles wat tijdens de teammeeting wordt gezegd, kan ik begrijpen, ook al reageer ik in het Engels. Ik leer beetje bij beetje."

Daar waar het kan, probeert hij ook zijn geboorteplaats te ontdekken. "Ik ben niet elke dag in Nederland en in Manchester ben ik heel mijn leven geweest. Als voetballer heb je ook weinig tijd om naar Amsterdam te komen. Ik ben in Nederland geboren, maar ik heb er niet heel veel herinneringen aan", vertelt hij. Wel probeert hij zijn in Nederland woonachtige familie steeds vaker op te zoeken. "Dan gaan we uiteten, naar de bios, dat soort dingen."

Frimpong en de overige opgeroepen internationals werken toe naar een dubbel interlandprogramma. Vrijdagavond wacht het uitduel met Jong Zwitserland, dinsdag komt Jong Wales naar Nijmegen.