Meerveld pendelt met OV tussen Tilburg en Den Bosch: 'Heb al rijlessen gehad'

Meerveld pendelt met OV tussen Tilburg en Den Bosch: 'Heb al rijlessen gehad'

09-10-2021 13:56 Laatste update: 15:20
26

Ringo Meerveld hoopt binnen afzienbare tijd de fans van Willem II te kunnen laten zien wat hij in huis heeft. De middenvelder, die op Deadline Day overkwam van FC Den Bosch, geniet van zijn eerste periode in Tilburg. 

De achttienjarige Meerveld heeft zijn rijbewijs nog niet binnen, waardoor hij noodgedwongen met de fiets of bus naar de club komt. Volgende week wacht poging vijf voor zijn theorie-examen. "Ik heb ook al vijftien rijlessen gehad, maar dat is al bijna een jaar geleden. Daar begin ik weer mee als ik die theorie heb gehaald", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. Op wedstrijddagen wordt hij door zijn ouders bij Willem II afgezet, en dat is niet zonder reden. "Anders moet ik in het clubkostuum de trein in. Dat doe ik niet graag."

Meerveld, die Phil Foden en Pedri als zijn voorbeelden ziet, moet bij de Tilburgers de concurrentiestrijd aangaan met Görkem Saglam. "Een oefenwedstrijdje, meedoen bij de Onder 21… het maakt me niet uit. Ik wil spelen", erkent hij. Meerveld probeert ook wat op te steken van zijn concurrent. "Hoe hij druk zet bijvoorbeeld, dat wordt ook van mij zo verwacht als ik meedoe", besluit de middenvelder.