Van Hintum ziet dochter herstellen: 'Voetbal is mijn leven, maar is ook bijzaak'

9 oktober om 15:37
Laatste update: 9 oktober om 15:58

Bart van Hintum kreeg de schrik van zijn leven, toen hij hoorde dat zijn dochter Chloé was geveld door leukemie. De 34-jarige linksback van FC Groningen ging een zware periode tegemoet en liet het voetbal ook even los, maar lijkt nu weer opgelucht adem te kunnen halen.

Van Hintum kan zich het slechtnieuwsgesprek nog goed voor de geest halen. "In het kamertje kwamen vijf doktoren binnen, dan weet je dat het niet goed is. Toen bevestigden zij waar we al voor vreesden: leukemie. Het bleef daarna drie minuten stil. De wereld zakte onder ons vandaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De geboren Ossenaar moest vertrouwen op de kunde van de medici. "Een kind overlijdt bij leukemie, zou je een tijd terug hebben gezegd. Maar op medisch gebied kunnen ze tegenwoordig zo ongelooflijk veel. Dat is zó fijn", vertelt hij. "Je weet dat er een kans is van 93 procent dat het goedkomt. Daar hebben wij ons altijd aan vastgehouden, dat biedt hoop."

Honderd procent zekerheid heeft het gezin nog niet, maar vooralsnog ziet het er inderdaad goed uit. Van Hintum maakte in september bekend dat Chloé geen leukemiecellen meer in haar bloed had. De back is inmiddels ook weer wedstrijden gaan spelen, nadat hij een deel van de voorbereiding en de start van het seizoen had overgeslagen. "Als de club mij die niet had gegeven, was ik hier ook niet meer geweest. Dan was ik gestopt met voetballen. Voetbal is mijn leven, maar nu ook bijzaak. Daar kom je op zo'n manier wel achter."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bart van Hintum (@vanhintum5)