Okoye-management in Frankrijk voor transfergesprekken: 'Mooi cadeau voor Sparta'

Okoye-management in Frankrijk voor transfergesprekken: 'Mooi cadeau voor Sparta'

11-10-2021 15:32
48

Maduka Okoye blijft een interessant transferobject. De 22-jarige doelman van Sparta, die onlangs zijn contract in Rotterdam verlengde tot medio 2025, wordt in Duitsland gelinkt aan OGC Nice.

Okoye debuteerde vorig seizoen in de Eredivisie en maakte reclame voor zichzelf: het leverde hem voorzichtige belangstelling van onder meer Ajax en AZ op. "Ik heb alle scenario's doorgenomen met mijn management en besloten te verlengen bij Sparta", reageert Okoye tegenover de Rheinische Post.

Deze zomer ontving hij twee aanbiedingen. "Financieel was dat heel interessant, maar ik ben niet iemand die op geld jaagt. Ik wil een carrière opbouwen en het maximale uit mezelf halen. Op termijn moet ik aan de top staan en op het hoogste niveau spelen. Op mijn leeftijd is het niet belangrijk om de bankrekening te vullen."

Hoewel Okoye heeft verlengd bij Sparta, ligt het niet voor de hand dat de international van Nigeria nog jaren op Het Kasteel speelt. Ligue 1-hoogvlieger OGC Nice, de club van Pablo Rosario, Justin Kluivert, Calvin Stengs en Kasper Dolberg, is één van de geïnteresseerde clubs.

Volgens de Rheinische Post is het management van Okoye op dit moment zelfs in Zuid-Frankrijk voor oriënterende gesprekken. "Een toptransfer zou een mooi cadeau zijn voor Sparta en de supporters", reageert Okoye. "Maar ik ben daar momenteel niet mee bezig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie