Van Hooijdonk vergelijkt Lang met Van Persie, Van der Vaart kent zijn klassiekers

Van Hooijdonk vergelijkt Lang met Van Persie, Van der Vaart kent zijn klassiekers

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 21:49ma 11-10-2021 om 21:49

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben in de eerste helft van Nederland-Gibraltar genoten van Noa Lang. De Club Brugge-aanvaller debuteerde vrijdag tegen Letland als international, staat maandag in De Kuip voor het eerst in de basis en maakt indruk op de NOS-analisten.

Van der Vaart stak eerder al de loftrompet over Lang. "Het eerste half uur vond ik hem geweldig spelen", aldus de 109-voudig international. "Ik houd van zijn uitstraling, wat we al vaker gezegd hebben: zijn tweede wedstrijd, hij heeft gewoon schijt aan alles en hij doet gewoon zijn ding. Een spelverdeler aan de linkerkant, ik vind het waanzinnig om naar te kijken."

Van Hooijdonk trekt de vergelijking met een oude bekende uit zijn Feyenoord-tijd, die later uit zou groeien tot één van de boegbeelden van Oranje. "In zijn hele presentatie, het schijt hebben aan: hij doet mij denken aan Robin van Persie in zijn jongere jaren. Die ook heel erg overtuigd was van zijn kwaliteiten en elke bal wilde hebben, ook in zijn eerste wedstrijd toen hij bij Feyenoord debuteerde. Alles opeisen, de kwaliteit straalde er toen al van af." Het duurde dan ook niet lang voordat hij openlijk botste met vedette Van Hooijdonk. Van der Vaart kent zijn klassiekers. "Had hij alleen even die penalty van Memphis af moeten pakken, haha", sluit hij af met een knipoog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws