'Barcelona zoekt naar transfervrije spelers: tweetal van Ajax op lange lijst'

'Barcelona zoekt naar transfervrije spelers: tweetal van Ajax op lange lijst'

14-10-2021 07:30 Laatste update: 10:27
73

FC Barcelona kampt met een ongekende financiële crisis, maar speurt volgens Mundo Deportivo onvermoeibaar de transfermarkt af. Het doel: transfervrije spelers vastleggen, waarbij onder meer de naam van Andre Onana valt.

Barça richt zich op spelers die in hun laatste contractjaar zitten. Het transferbeleid van vorig seizoen geldt daarbij als lichtend voorbeeld: Memphis Depay, Eric García en Sergio Agüero kwamen transfervrij naar Camp Nou. De reputatie van Barcelona kan twijfelende spelers over de streep trekken, verwacht de clubleiding.

In de donderdageditie maakt Mundo Deportivo melding van Barça-interesse in een groot aantal spelers met een aflopend contract. Onana geldt als één van de favorieten. De doelman uit Kameroen weigert te verlengen bij Ajax en is serieus in beeld bij Barcelona, waar hij tussen 2010 en 2015 al in de jeugdopleiding keepte.

Ook Noussair Mazraoui wordt genoemd. De 23-jarige rechtsback is het seizoen overtuigend begonnen bij Ajax, maar heeft nog altijd niet bijgetekend. Sinds kort wordt Mazraoui begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Andere namen op de Barça-lijst zijn die van Franck Kessié en Alessio Romagnoli, (AC Milan), Chelsea-verdediger César Azpilicueta, Antonio Rüdiger en Andreas Christensen, Corentin Tolisso (Bayern München), Ivan Perisic en Marcelo Brozovic (beiden Internazionale), Isco (Real Madrid), Dennis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) en Paulo Dybala (Juventus). Ook Kylian Mbappé staat logischerwijs op de lijst, maar hij lijkt voor Real Madrid te kiezen.