Van der Sar onthult: Ajax sprak voor toptransfer al met familie Bellingham

Van der Sar onthult: Ajax sprak voor toptransfer al met familie Bellingham

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 15:34do 14-10-2021 om 15:34

Jude Bellingham kan na de interlandperiode voor het eerst een wedstrijd op Nederlandse bodem spelen, wanneer hij het met Borussia Dortmund opneemt tegen Ajax. Als het aan Edwin van der Sar had gelegen, had de achttienjarige Engelsman dat al veel eerder gedaan: Ajax heeft geprobeerd om hem naar Amsterdam te halen, onthult de directeur in gesprek met Tuttosport.

Bellingham debuteerde vlak na zijn zestiende verjaardag voor Championship-club Birmingham City, maar had op dat moment al met Ajax gesproken. "Ik ben altijd gecharmeerd geweest van hem", aldus Van der Sar. "We hebben het met zijn ouders gehad over een mogelijke transfer naar Ajax. Maar uiteindelijk heeft hij samen met zijn familie besloten om in Engeland te blijven. Een jaar later ging hij alsnog naar het buitenland."

Borussia Dortmund maakte in 2020 namelijk 23 miljoen euro over voor de inmiddels achttien jaar oude middenvelder. Birmingham City bevroor zijn rugnummer 22 na één seizoen al, Bellingham groeide in Dortmund uit tot Engels international en viel ook drie keer in tijdens het voorbije EK. Hij behoort bovendien tot de tien overgebleven kanshebbers voor de prestigieuze Kopa Trophy, net als onder meer Ryan Gravenberch.

Dinsdag is Bellingham dus mogelijk in de Johan Cruijff Arena te bewonderen. Ajax en BVB gaan dan vanaf 21.00 uur strijden om de koppositie in Champions League-groep C.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws