PSV heeft Gakpo, Madueke en Pröpper terug, maar mist drietal tegen PEC

PSV heeft Gakpo, Madueke en Pröpper terug, maar mist drietal tegen PEC

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 18:54vr 15-10-2021 om 18:54

PSV begint met Cody Gakpo, Noni Madueke en Davy Pröpper aan het belangrijke drieluik met PEC Zwolle, AS Monaco en Ajax. Dat vertelde trainer Roger Schmidt vrijdag op de persconferentie.

Gakpo haakte vorige week af bij het Nederlands elftal met 'klachten die passen bij een hersenschudding', zo liet de KNVB weten. De 22-jarige aanvaller moest bij terugkeer in Eindhoven een aantal protocollen doorlopen, maar hij is zaterdag tegen PEC van de partij.  

"Gakpo traint mee en is fit genoeg voor de wedstrijd. Ook Noni Madueke en Davy Pröpper kunnen het team weer versterken", aldus Schmidt. Madueke liep eind vorige maand een spierblessure op, terwijl ook Pröpper kampte met een kwetsuur.

PSV kan daarentegen niet beschikken over Ritsu Doan, Ryan Thomas en Maxi Romero. De Japanner raakte bij het nationale team geblesseerd. "We weten niet precies hoelang de herstelperiode duurt. We verwachten dat hij de komende twee weken niet meespeelt." Thomas en Romero kampen met lichte knieblessures. "Ik verwacht wel dat ze er volgende week weer bij zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws