PSV ziet twee internationals afhaken: 'Laatste bal op de training, zei Doan'

PSV ziet twee internationals afhaken: 'Laatste bal op de training, zei Doan'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 11:17do 14-10-2021 om 11:17

PSV is de interlandperiode niet ongeschonden doorgekomen: Cody Gakpo is met een blessure teruggekeerd van het Nederlands elftal en ook Ritsu Doan is tijdens zijn interlandverplichtingen in de lappenmand beland. Assistent-trainer André Ooijer neemt de schade op.

Gakpo liep vrijdagavond een hoofdblessure op tegen Letland en deed vanwege 'klachten, passend bij een hersenschudding' niet mee tegen Gibraltar. "Belachelijk dat de scheidsrechter (Andrew Madley, red.) daar zo mee omgaat, zeker op dit moment, met al die protocollen die er zijn", vertelt Ooijer bij PSV TV. Gakpo moet nog een aantal medische protocollen doorlopen, maar heeft zich echter al op het trainingsveld gemeld en de schade lijkt mee te vallen voor PSV. "Hij zei zelf meteen al dat hij oké was en hij wilde eigenlijk ook al tegen Gibraltar spelen."

Doan zal echter voor langere tijd uit de roulatie zijn: voordat de Japanner zijn land kon vertegenwoordigen, ging het al mis op de training. "Het was de laatste bal op de training, zei hij... Hij wilde een bal op goal schieten en toen kreeg hij een tik van iemand. Toen verdraaide hij alles een beetje, was niet lekker, voelde niet goed. Die is er volgens mij wel een paar weken uit, als ik het goed begrepen heb. Maar ik ben geen dokter, dus ik weet niet wat daar de status van is."

PSV pikt zaterdagavond de Eredivisie-draad op met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Daarna wachten twee belangrijke wedstrijden kort na elkaar: eerst komt AS Monaco een Europa League-duel in Eindhoven spelen, daarna volgt de Eredivisie-kraker tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws