Schmidt: 'Ik wil er niet over klagen, maar het is een groot voordeel voor Ajax'

Schmidt: 'Ik wil er niet over klagen, maar het is een groot voordeel voor Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 16:42vr 15-10-2021 om 16:42

Roger Schmidt neemt het zaterdag op tegen PEC Zwolle, maar kijkt met een schuin oog al naar volgende week: na de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco gaat PSV op bezoek bij Ajax. De Duitse trainer is niet erg te spreken over het wedstrijdschema.

"Natuurlijk, het is een groot voordeel voor Ajax", zegt Schmidt voor de camera van Veronica Inside. PSV speelt donderdagavond om 21.00 uur in eigen huis tegen Monaco. 68 uur later wacht de Eredivisie-topper tegen Ajax, dat dinsdagavond uitkomt tegen Borussia Dortmund. "Het is een grote uitdaging", aldus Schmidt.

"Maar we willen er niet over klagen, want het is zoals het is", vervolgt de PSV-coach. "Voor ons zou het beter zijn als er meer rekening gehouden wordt bij het plannen van de wedstrijden. Ik weet niet waarom ze (de KNVB, red.) hiervoor kiezen. Maar we hoeven er niet nog langer over te praten, want het verandert toch niet."

PEC Zwolle
Eerst wacht zaterdagavond het thuisduel met PEC Zwolle, de hekkensluiter van de Eredivisie. Schmidt waakt voor onderschatting. "In mijn beleving doet Zwolle het best goed dit seizoen", laat hij optekenen door Voetbal International. "Ze zijn niet beloond voor hun spel met maar één punt. Er zit een helder idee achter hun strijdwijze, zowel zonder als met bal spelen ze dapper. Ze waren vaak dicht bij een resultaat, maar grepen daar dan net naast."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Schmidt een valide punt?

Ja
44%
Nee
56%
(3918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws