Eerste Divisie: Excelsior schudt De Graafschap af, Volendam haalt uit in derby

15-10-2021 21:57 Laatste update: 22:12
19

Excelsior heeft naaste belager De Graafschap afgeschud aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers wonnen ruim van VVV-Venlo, terwijl De Graafschap gelijkspeelde tegen FC Eindhoven. FC Volendam blijft door een overtuigende zege in de derby tegen Telstar in het spoor.

Excelsior - VVV-Venlo 3-0
Excelsior boekte een ruime zege op VVV, dat kort voor rust een mentale tik te verwerken kreeg. Reuven Niemeijer zette de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Zes minuten na de pauze maakte Niemeijer er ook 2-0 van. Thijs Dallinga zorgde voor het slotakkoord. Het was alweer zijn elfde treffer in elf duels. De Kralingers gaan nu alleen aan kop in de Eerste Divisie met 22 punten.

De Graafschap - FC Eindhoven 0-0
Excelsior hoeft de eerste plaats niet langer te delen met De Graafschap. De Superboeren beten zich op eigen veld stuk op FC Eindhoven. In de eerste helft deelden beide teams alleen wat speldenprikjes uit. Na de pauze drong De Graafschap aan, maar doelman Nigel Bertrams bleek een sta in de weg. Bovendien raakte Rick Dekker de paal. Het bleef daardoor bij 0-0. De Graafschap ziet Excelsior een voorsprong nemen van twee punten.

SC Telstar - FC Volendam 1-5
De vissersderby tussen Telstar en Volendam werd overtuigend gewonnen door de formatie van coach Wim Jonk. Telstar kwam nog wel sterk uit de startblokken: Ozgur Aktas opende na twaalf minuten de score. Het schudde de bezoekers echter wakker en Ibrahim El Kadiri, Robert Mühren en Daryl van Mieghem bogen de score om. Nog voor rust maakte Mühren er ook 1-4 van. In de tweede helft tekende Jim Beers voor de eindstand.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-1
Jong Ajax rekende in het duel der 'Jong-elftallen' af met Jong FC Utrecht. De Domstedelingen kwamen nog wel op voorsprong op De Toekomst via Remco Balk, maar de uitblinkende Naci Ünüvar maakte er met een knappe goal 1-1 van. In de tweede helft drongen de Amsterdamse talenten aan. Een kwartier voor tijd was Ünüvar opnieuw belangrijk met de 2-1. Terrence Douglas zorgde in de 88e minuut voor de beslissing: 3-1.