Malen over opmerking De Boer: 'Hij was emotioneel, het heeft me niet geboeid'

Malen over opmerking De Boer: 'Hij was emotioneel, het heeft me niet geboeid'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 09:12za 16-10-2021 om 09:12

Donyell Malen was één van de meest besproken spelers van Oranje tijdens het EK. De 22-jarige aanvaller begon als reserve, veroverde alsnog een basisplaats, maar werd tijdens de nederlaag tegen Tsjechië na een uur vervangen. Volgens bondscoach Frank de Boer omdat hij niet langer kon spelen.

"Daar heb ik totaal geen last van gehad", zegt Malen tegen De Telegraaf. "Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld, wat superzuur was. Emotionele mensen zeggen soms niet de meest verstandige dingen misschien, maar het heeft me niet geboeid. Bij Dortmund wisten ze ook al anders."

Dat laatste is enigszins opvallend, aangezien coach Marco Rose van Die Borussen eerder eveneens vertelde dat Malen fysiek sterker moest worden. De voormalig PSV'er was in zijn eerste weken in het Signal Iduna Park daarom voornamelijk invaller.

Tegen de Tsjechen kreeg Malen de kans om te scoren, maar hij miste. "Die is ook weinig door mijn hoofd gegaan, omdat je daar niks aan hebt als speler. Dan zit je jezelf en anderen in de weg. Het is voetbal. In een minuut ging het van 'bijna doorgaan' naar 'eruit'. Gelukkig hebben we binnen ruim een jaar de kans meer te laten zien op het WK."

Nu De Boer heeft plaatsgemaakt voor Louis van Gaal, is de sfeer veranderd. "Een ander type man, heel duidelijk ook", zegt de voormalig PSV'er. "Mooi om mee te werken, want hij heeft veel prijzen gewonnen en zit al wat jaren in het vak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws