Afellay duidelijk: 'Ihattaren zou toch niet hebben misstaan bij AZ of Feyenoord?'

Afellay duidelijk: 'Ihattaren zou toch niet hebben misstaan bij AZ of Feyenoord?'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 07:56ma 18-10-2021 om 07:56

De situatie van Mohamed Ihattaren houdt de gemoederen weer bezig. Amper anderhalve maand na zijn komst zou Sampdoria hem al op een zijspoor hebben gezet. Ibrahim Afellay stelt dat zijn oude ploeggenoot in Nederland had moeten blijven.

Ihattaren is ongelukkig bij Sampdoria, dat hem huurt van Juventus, en de Italiaanse laagvlieger zou zelf ook niet meer op het negentienjarige probleemkind zitten te wachten. "Het gaat van kwaad tot erger", ziet Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. "Over zijn houding gaan de wildste verhalen rond. Hoe ver kan hij nog zakken?"

Vermeulen heeft een 'bloedend hart'. "We hoopten echt allemaal dat we er een groot voetbaltalent bij hadden, maar topvoetbal is ook een topmentaliteit hebben en professioneel gedrag vertonen. Ihattaren krijgt dat niet voor elkaar. Het wordt ingewikkeld als je niet luistert naar mensen die het goed met je voor hebben."

Afellay zag het al eerder fout gaan. "Jongens van die leeftijd (Ihattaren is negentien, red.) moeten überhaupt niet naar het buitenland gaan. De Eredivisie is de ideale competitie om jezelf te ontwikkelen." Theo Janssen werpt vervolgens tegen dat het voor talenten als Ihattaren een kwestie van 'eer en trots' om niet naar een kleinere clubs te verhuizen. "Hij wil hogerop, terwijl je van tevoren weet: gaat 'm niet worden."

"Uiteindelijk gaat het toch om de voetballer?", aldus Afellay. "Je moet met de juiste mensen om je heen een weg uitstippelen, zodat je jezelf ontwikkelt. Deze jongen zou toch niet hebben misstaan op de rechterkant van AZ of Feyenoord?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Afellay?

Ja
82%
Nee
18%
(1252 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws