Stam wil niet als assistent werken en doet open sollicitatie: 'Dit ligt me prima'

Stam wil niet als assistent werken en doet open sollicitatie: 'Dit ligt me prima'

20-10-2021 11:17 Laatste update: 12:37
80

Jaap Stam wil na zijn ontslag bij FC Cincinnati weer aan de slag. Dat maakt de oud-verdediger duidelijk in gesprek met RTL Nieuws. Stam wil géén assistent zijn.

"Ik heb ambities en wil graag werken bij een club waar mensen hetzelfde idee hebben als ik", zegt Stam. "Ik weet dat ik het kan, maar uiteindelijk ben ik ook afhankelijk van verschillende factoren."

De laatste twee klussen van Stam waren geen succes: FC Cincinnati wist hij niet uit de onderste regionen van de Major League Soccer te loodsen, terwijl het binnen enkele maanden klaar was bij Feyenoord. Stam staat nu 'in principe open voor alles'. "In Nederland, maar ook in het buitenland. Maar het gezin is belangrijk, dus alles moet goed geregeld zijn als we naar het buitenland gaan."

Stam wil alleen hoofdtrainer zijn. "Ik zie mezelf niet meer zo snel als assistent werken. Ik ben al enige jaren als hoofdtrainer aan de gang en wil gewoon mijn eigen beslissingen nemen. Dat kan niet als je assistent bent. Dit ligt me prima."

In de luwte bij een Europese topclub werken, hoeft van de voormalige topverdediger ook niet. "Ik weet van mezelf dat ik het kan. Ik voel me daar absoluut niet te groot voor, maar het hoofdtrainerschap ligt me prima."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie