Feyenoord-fans belagen voorzitter van Union: 'In je eigen stad, niet netjes toch?'

Feyenoord-fans belagen voorzitter van Union: 'In je eigen stad, niet netjes toch?'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 07:32do 21-10-2021 om 07:32

De clubpresident en persvoorlichter van Union Berlin zijn woensdagavond aangevallen door fans van Feyenoord. Het tweetal was met een groep van 25 in een Rotterdams café en werd uit het niets belaagd.

Volgens de Berliner Kurier zaten voorzitter Dirk Zingler en perswoordvoerder Christian Arbeit samen met ruim twintig andere Union-werknemers in 'De Huismeester' en werden ze rond 21.00 uur aangevallen door een groep hooligans van Feyenoord. Die gooiden met glazen, barkrukken en stoelen, vielen zelfs vrouwen aan en richtten een ravage aan in het café.

De groep van Union bestond uit officials en was totaal niet uit op problemen. Er zijn geen zwaar gewonden gevallen, zo schrijft de Duitse krant. Dat de aanwezigen besloten om hun eigen stoelen als bescherming gebruikten heeft daarbij een rol gespeeld. De politie heeft ingegrepen en begeleidde de delegatie van Union terug naar hun hotel, maar hield tot dusver maar één persoon aan.

Thijmen van den Ende, de uitbater van het café, spreekt in gesprek met Dagblad 010 zijn verontwaardiging over de actie uit. "We houden toch allemaal zo van die club hé? Maar een terras slopen in jullie eigen bloedmooie stadje is niet zo netjes toch? Er zou in groepsapps rondgaan dat hier fans van Union Berlin zouden zitten, maar in werkelijkheid ging het om staf en bestuur."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws