Rode kaart en drie late tegengoals: Bosz lijdt krankzinnige nederlaag met Lyon

24-10-2021 14:59
19

Peter Bosz zal de komende dagen slecht slapen. Olympique Lyon speelde tegen OGC Nice een gewonnen wedstrijd, maar een rode kaart en drie goals in de slotfase nekten de ploeg van de Nederlandse trainer: 3-2.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Bosz: Lyon, dat de laatste weken prima draait in de Ligue 1, kwam in Nice na iets meer dan een half uur op voorsprong door een goal van Karl Toko Ekambi. Halverwege de tweede helft maakte Houssem Aouar er 0-2 van, waardoor Lyon de zege binnen leek te hebben.

In de slotfase ging het echter compleet mis voor de ploeg van Bosz. Youcef Atal zorgde met een fraaie solo en dito goal voor de aansluitingstreffer namens Nice, waarna Lyon-aanvaller Tino Kadewere rood kreeg voor een spijkerharde tackle. Na de gelijkmaker van Andy Delort in de 89ste minuut zorgde Evann Guessand met de 3-2 in blessuretijd voor een ongekende vreugde-explosie aan de Franse Rivièra.

Bij Nice begon Pablo Rosario op de bank, Calvin Stengs en Justin Kluivert ontbraken door blessures. De Zuid-Franse club staat na tien speelronden op de tweede plaats met negentien punten. Lyon blijft de nummer zeven van de Ligue 1.