Götze onder de loep na Ajax-PSV: 'Soms vrijgesteld van training, te vrijblijvend'

Götze onder de loep na Ajax-PSV: 'Soms vrijgesteld van training, te vrijblijvend'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 21:57ma 25-10-2021 om 21:57

Na PSV's zware 5-0 nederlaag tegen Ajax wordt er door de kenners gewezen naar de rol van Mario Götze. De spelmaker werd rechts op het middenveld opgesteld en kwam vervolgens nauwelijks in het stuk voor, zagen Huub Stevens en Aad de Mos.

PSV moest het stellen zonder buitenspelers Noni Madueke en Cody Gakpo en besloot het systeem om te gooien: 4-4-2 met Carlos Vinícius en Eran Zahavi als spitsenduo en Götze dus op rechts. "Natuurlijk had PSV vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen. Dat is achteraf. Mario Götze had natuurlijk gewoon centraal moeten spelen. PSV had met Bruma en Vertessen moeten beginnen", aldus Stevens in gesprek met De Telegraaf.

De Limburger zag dat Götze in Amsterdam niets kon betekenen voor zijn ploeg. "Dat PSV zo stroef draait, ligt aan Götze", klinkt het. "Die moet opstaan, zeker als je andere creatieve mensen mist. Daar is hij voor gehaald. Zahavi moet de bal naar hem kunnen kaatsen. Dan kan Götze spelers wegsteken. Dat komt er niet uit als hij ver achter Zahavi staat."

De Mos stelde vast dat Götze verzoop, omdat hij Daley Blind moest bespelen. "Daar had Götze helemaal geen zin in. Om backs af te stoppen moet je agressief zijn. Maar Schmidt was aan het goochelen en PSV was weer terug bij af." Volgens de Haagse analist wordt de matchwinner van de WK-finale in 2014 te weinig geprikkeld in Eindhoven. "Bij PSV speelt Götze zijn wedstrijden, gaat naar huis en is soms vrijgesteld van trainingen. Dat is te vrijblijvend", aldus De Mos. "Jurriën Timber en Ryan Gravenberch kunnen zich bij Ajax in een omgeving van 200, 300 interlands ontwikkelen. Die worden gesteund door onder anderen Tadic en Blind."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV het gat met Ajax nog dichten dit seizoen?

Ja
15%
Nee
85%
(4112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws