'Sangaré veel beter dan Álvarez, Schmidt gezakt voor PSV-examen'

'Sangaré veel beter dan Álvarez, Schmidt gezakt voor PSV-examen'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 13:55ma 25-10-2021 om 13:55

Laatste update: maandag 25 oktober 2021 om 14:04ma 25-10-2021 om 14:04

Aad de Mos is verrast door de harde nederlaag van PSV bij Ajax. Hij had verwacht dat de Eindhovense ploeg meer aanspraak zou maken op de drie punten. Volgens de oud-trainer is Ibrahim Sangaré wel beter dan Edson Álvarez.

"Velen hadden dit voorspeld. Ik niet", reageert De Mos bij het Eindhovens Dagblad op de uitslag (5-0) in Amsterdam. "Ik was erg verrast. Niet door het begin van de wedstrijd, dat viel me nog mee. Maar daarna was het natuurlijk kat en muis. Ik zie structurele problemen in het team en het aankoopbeleid bij PSV."

De Mos doceert: "Bij Ajax komt één speler geen man voorbij en dat is Álvarez. Maar die heeft andere kwaliteiten. PSV heeft maar één of twee spelers die een mannetje kunnen passeren. Maar zet André Ramalho neer bij Ajax en dan is hij wel goed. Sangaré ook. Die is veel beter dan Álvarez. Maar als Álvarez in de problemen komt, kan hij de bal kwijt aan Jurriën Timber. Sangaré moet het allemaal zelf oplossen, want iedereen verschuilt zich."

PSV gaat bovendien steeds met de billen bloot in grote wedstrijden, constateert De Mos. "Tegen Benfica, Monaco, Ajax en Feyenoord zijn ze niet thuis. Dat geeft aan dat de trainer wat mij betreft is gezakt voor zijn examen. Als ik de leiding van PSV was, zou ik de onderhandelingen met Schmidt even uitstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Sangaré beter dan Álvarez?

Ja
23%
Nee
77%
(3536 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws