Henry uit zorgen over 'geïsoleerde' Messi: 'PSG is het team van Mbappé'

Henry uit zorgen over 'geïsoleerde' Messi: 'PSG is het team van Mbappé'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 08:19di 26-10-2021 om 08:19

Thierry Henry maakt zich enige zorgen om Lionel Messi. De voormalig aanvaller van Arsenal en FC Barcelona ziet dat de 34-jarige Argentijnse ster nog niet uit de verf komt bij Paris Saint-Germain.

Ook in Le Classique tegen Olympique Marseille wist Messi niet zijn eerste treffer of assist te geven namens PSG. Volgens Henry wordt de Barça-legende niet genoeg in het spel betrokken. "Leo is geïsoleerd, hij komt bij PSG minder aan de bal", zegt de Fransman tegen Prime Video. "Ik wil niet zeggen dat hij ongelukkig is, maar hij is geïsoleerd aan de rechterkant. Ik zie hem liever in het centrum. Daar kan hij het tempo bepalen."

Volgens Henry ligt daar een uitdaging voor coach Mauricio Pochettino. "Er moet iets gevonden worden om Kylian Mbappé, Neymar en Messi samen te laten renderen. Ik denk niet dat Leo het verschil kan maken aan de rechterkant, maar ik heb natuurlijk niet de exacte details van het tactische plan. Leo praat niet veel, hij spreekt met zijn voeten. Maar op dit moment is het Kylians team."

"Kylian is degene die het meest straalt, de meeste ballen gaan naar hem", vervolgt Henry. "Er kan maar één dirigent zijn, anders speel je niet in hetzelfde tempo. In dit team zijn er momenteel te veel dirigenten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws