De Boer wil weer aan de slag en heeft plan: 'Ik ben liever hoofdtrainer'

De Boer wil weer aan de slag en heeft plan: 'Ik ben liever hoofdtrainer'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 12:14di 26-10-2021 om 12:14

Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021 om 13:49di 26-10-2021 om 13:49

Frank de Boer is na zijn mislukte periode als bondscoach van het Nederlands elftal niet klaar met het trainersvak. Het liefst staat hij binnenkort weer als eindverantwoordelijke voor een spelersgroep.

De Boer stapte een week na de EK-uitschakeling van Oranje op en heeft sindsdien geen werk meer. Zaakwaarnemer Guido Albers liet vervolgens weten dat de oud-international niet meer als manager, maar veldtrainer aan de slag wil. De Boer zegt zelf open te staan voor een herstart als hoofdtrainer.

"Assistent, dat vind ik lastiger", zei hij maandagavond bij Rondo. "In Engeland heb je weleens echte veldtrainers, die dan samenwerken met een manager, die je dan de eerste vier dagen na een wedstrijd niet ziet. Maar ik ben liever hoofdtrainer. Ik wacht het af. Soms komt er ook ineens iets op je pad."

"Ik wacht rustig af", vervolgde De Boer. "Als ik denk: er komt iets leuks aan, dan stap ik daarin. Anders wacht ik nog even. Misschien komt er wel helemaal niks. We zien het wel."

Ondanks het debacle bij Oranje - en eerder Internazionale en Crystal Palace - krijgt hij nog regelmatig aanbiedingen. "Jawel, maar niet dat ik erop in wilde gaan. Het leukste blijft in ieder geval om op het veld te staan. Ik hoop in de toekomst zeker weer trainer te worden", aldus De Boer, die een Eredivisie-club niet uitsluit. "Ik vind het ook heel leuk om met jonge talenten te werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws