Koeman in Barcelona: 'Als ik niet meer geniet, ga ik vijf dagen per week golfen'

Koeman in Barcelona: 'Als ik niet meer geniet, ga ik vijf dagen per week golfen'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 16:47wo 27-10-2021 om 16:47

Ronald Koeman ziet nog voldoende perspectief bij FC Barcelona. De verloren Clásico tegen Real Madrid (1-2) maakt zijn leven niet makkelijker, maar de 58-jarige trainer kan nog steeds genieten van de kleine en grote dingen.

"Natuurlijk gebeuren er soms dingen die ik niet leuk vind, maar ik geniet ervan om bij de spelers te zijn, de wedstrijden voor te bereiden, te analyseren en beslissingen te nemen", laat Koeman optekenen door de Spaanse pers. "Na een jaar zonder publiek is het ook fantastisch dat de stadion weer gevuld zijn. Als de dag komt dat ik er niet meer van kan genieten, ga ik vijf dagen per week golfen."

Koeman is bekend met het feit dat er aan zijn stoelpoten wordt gezaagd. Zijn eventuele opvolger moet kunnen omgaan met druk, weet de trainer inmddels uit ervaring. "Het is belangrijk om deze club, bijvoorbeeld als oud-speler, van binnenuit te kennen. Als het tegenzit, moet je karakter tonen." De belangrijkste kandidaat om Koeman op te volgen is clubicoon Xavi, die nu nog trainer is van Al-Sadd uit Qatar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws