Update: Barcelona schuift oude Vitesse-bekende tijdelijk door naar Barça B

Update: Barcelona schuift oude Vitesse-bekende tijdelijk door naar Barça B

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 19:08do 28-10-2021 om 19:08

Albert Capellas neemt vooralsnog de honneurs waar als interim-trainer van FC Barcelona. De ervaren Spanjaard, die in het verleden onder meer assistent-trainer was van Vitesse en nu een functie heeft in de Catalaanse jeugdopleiding, zal volgens Spaanse media de eerste training zonder Ronald Koeman leiden.

RAC1 en El Mundo Deportivo melden dat Capellas op de nominatie staat om de scepter tijdelijk over te nemen. Koeman werd in de nacht van woensdag op donderdag namelijk ontslagen door Barcelona en dus moet er voor de training van donderdag een oplossing worden gezocht. Capellas kan die oplossing zijn en door MD wordt ook Sergi Barjuan, trainer van Barça B, naar voren geschoven.

Capellas is geen onbekende voor het Nederlandse voetbal. Hij was assistent-trainer bij Vitesse en diende met Albert Ferrer, John van den Brom en Peter Bosz maar liefst drie hoofdtrainers in Arnhem. Daarna was hij onder meer werkzaam bij de Deense bond als bondscoach van het Onder 21-elftal en nu bekleedt hij een functie in de Catalaanse jeugdopleiding.

Het is de bedoeling dat Capellas of Barjuan de leiding van het eerste elftal overneemt totdat Xavi Hernández aangesteld is. De voormalig middenvelder is nu nog als trainer actief bij Al-Sadd in Saoedi-Arabië en Barcelona moet nog onderzoeken wat er moet gebeuren om hun clublegende daar los te weken. Dat Xavi trainer zal worden van Barça, is wel al zeker. Hij wil graag en dus is een deal een kwestie van tijd.

Update: FC Barcelona is inderdaad met nieuws over Capellas gekomen, maar zal de voormalig assistent-trainer van Vitesse níét betrekken bij het eerste elftal. Capellas is tijdelijk de eindverantwoordelijke bij FC Barcelona B, nadat trainer Sergi Barjuán op zijn beurt is doorgeschoven naar het eerste elftal. Wat er gaat gebeuren met Barjuán en Capellas als er een definitieve opvolger voor Koeman is - waarschijnlijk wordt dat Xavi - zal nog moeten blijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws