'Soepel Al-Sadd wijst alleen naar 3 november, met Barça-vertrek Xavi op komst'

'Soepel Al-Sadd wijst alleen naar 3 november, met Barça-vertrek Xavi op komst'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 16:14do 28-10-2021 om 16:14

Dat FC Barcelona-icoon Xavi de permanente opvolger van de ontslagen Ronald Koeman gaat worden, lijkt al een zekerheidje. Zijn huidige werkgever Al-Sadd is ook bereid om mee te werken, mits Barça nog een weekje geduld heeft, meldt het Catalaanse medium Esport3.

De 41-jarige oud-middenvelder beëindigde in 2019 zijn actieve carrière bij Al-Sadd en ging vervolgens verder als trainer van de club uit Qatar. Begin 2020, na het ontslag van Ernesto Valverde, werd hij al nadrukkelijk gelinkt aan een rentree bij FC Barcelona, maar Xavi vond het toen nog te vroeg. Nu wijst alles erop dat het alsnog gaat gebeuren.

Al-Sadd stelt zich in ieder geval soepel op en hoeft volgens Esport3 geen afkoopsom te ontvangen, ondanks het doorlopende contract dat Xavi nog heeft. De huidige koploper van de Qatarese competitie heeft slechts één verzoek, klinkt het: dat Xavi in elk geval op woensdag 3 november nog de trainer is. Al-Sadd speelt dan een belangrijke competitiewedstrijd tegen nummer twee Al-Duhail, dat op drie punten achterstand staat.

Het zou betekenen dat de als interim-trainer aangestelde Sergi Barjuán nog de leiding heeft tijdens de competitiewedstrijd tegen Deportivo Alavés (30 oktober) en het Champions League-treffen met Dinamo Kiev (2 november). Daarna speelt Barça nog in de Primera División tegen Celta de Vigo, voordat de itnerlandperiode aanbreekt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Xavi een betere trainer voor Barça dan Koeman?

Ja
23%
Nee
77%
(1942 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws