De Wolf drukt Feyenoord-fans op het hart: 'Laten we 'n grote club zijn in Berlijn'

De Wolf drukt Feyenoord-fans op het hart: 'Laten we 'n grote club zijn in Berlijn'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 18:18do 28-10-2021 om 18:18

Feyenoord-icoon John de Wolf verlengde donderdag zijn contract in De Kuip en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een beroep te doen op de supporters. Het Europese treffen met Union Berlin komt eraan en staat nu al onder hoogspanning, weet ook De Wolf.

In aanloop naar het onderlinge treffen in Rotterdam werd een Union-delegatie in de binnenstad aangevallen door hooligans. Op donderdag 4 november spelen beide clubs in Berlijn tegen elkaar en veel Feyenoord-fans zullen afreizen naar de Duitse hoofdstad. Feyenoord liet in reactie op het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans al weten dat het zich zorgen maakte over de komende Conference League-wedstrijd. "We weten dat we onder een vergrootglas liggen", beaamt De Wolf in gesprek met RTV Rijnmond. "Fantastisch dat het leeft, we zijn een grote club. Maar laten we alsjeblieft ook een grote club zijn in de dingen die we doen in Berlijn."

De Wolf hoopt op louter positieve support tijdens de Europese uitwedstrijd. "We hebben ook die twaalfde man nodig. Maar dat ze zich alsjeblieft, alsjeblieft gaan beheersen en geen gekkigheid gaan doen. Je moet er eens gaan denken als we deze resultaten doortrekken (Feyenoord staat halverwege de rit eerste in de poule, red.) en we zullen groepswinnaar worden: en door ongeregeldheden zijn we dadelijk aan de beurt bij de UEFA en mogen we niet verder in Europees verband voetballen... Of in een leeg stadion, daar zit niemand op te wachten."

Feyenoord heeft al eerder zoiets meegemaakt: in het seizoen 2006/2007 overwinterde men in de UEFA Cup, maar werd het uitgesloten voor een tweeluik tegen Tottenham Hotspur, vanwege ernstige rellen in de Franse stad Nancy. Feyenoord zal op 6 november om 21.00 uur aftrappen tegen Union Berlin.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws