Eerste Barça-selectie in post-Koeman-tijdperk: twee opvallende namen

Eerste Barça-selectie in post-Koeman-tijdperk: twee opvallende namen

30-10-2021 12:27 Laatste update: 12:31
19

FC Barcelona heeft de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Deportivo Alavés naar buiten gebracht. Sergi Barjuán kan nog niet beschikken over Frenkie de Jong. Opvallend: de interim-trainer haalt twee nieuwelingen bij de selectie.

De Jong en Pedri moeten de wedstrijd tegen Alavés verstek laten gaan, wat ook geldt voor Sergi Roberto. De multi-inzetbare Spanjaard heeft problemen met zijn rechterdij en is op het laatste moment afgehaakt voor de competitiewedstrijd. Memphis Depay en Luuk de Jong behoren wel tot de selectie.

In tegenstelling tot Ronald Koeman, neemt Barjuán jeugdspelers Abde Ezzalzouli (19) en Álvaro Sanz (20) bij de wedstrijdselectie. De twee exponenten uit La Masía spelen hun wedstrijden normaliter in Barça B, maar de interim-oefenmeester stoomt het duo klaar voor het grote werk.

Aan Barjuán de taak om resultaat te boeken met FC Barcelona tegen de nummer zestien van de competitie. De laatste twee competitieduels gingen verloren, waardoor de Catalanen zijn afgezakt naar de negende plek op de ranglijst.