Ten Hag over door Sneijder en Kuyt besproken wissels: 'Als je dat niet snapt...'

Ten Hag over door Sneijder en Kuyt besproken wissels: 'Als je dat niet snapt...'

04-11-2021 00:10
85

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn ploeg lange tijd tegen een 1-0 achterstand aankijken tegen Borussia Dortmund en wisselde tweemaal: Davy Klaassen kwam halverwege voor Edson Álvarez, even later werd Mohammed Kudus gebracht als vervanger van Steven Berghuis. Analisten Wesley Sneijder en Dirk Kuyt fronsten hun wenkbrauwen en dat begreep Ten Hag dan weer niet.

De trainer werd in gesprek met RTL 7 geconfronteerd met de bevindingen van Sneijder en Kuyt. "Ze begrepen het niet? Als je dat niet begrijpt...", aldus Ten Hag, die vervolgens de wissel Álvarez-Klaassen toelichtte. "We hadden daar balbezit nodig, bovendien hadden we daar meer aanvallende kracht nodig. We staan in overtal, dus dan breng ik daar Klaassen. En dan breng ik een speler die goed aan de bal is en het spel kan verdelen, Gravenberch, in de controle op het middenveld, die kan daar gaan heersen."

Vlak na de entree van Kudus boog Ajax zijn 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. "Berghuis heeft het zeker niet slecht gedaan, maar Kudus is balvast en kan iets creëren. Het leek me wel gewenst om wat frisse energie te brengen. Ik denk dat het zich heeft uitbetaald."