De Mos is onder de indruk: 'Daar gaat PSV nog heel veel plezier aan beleven'

De Mos is onder de indruk: 'Daar gaat PSV nog heel veel plezier aan beleven'

08-11-2021 16:46
57

Aad de Mos is onder de indruk van Erick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder maakt de afgelopen wedstrijden minuten voor PSV en dat doet hij volgens de analist uitstekend.

Lang rekende trainer Roger Schmidt niet op Gutiérrez, die op de transferlijst stond. Hij bleef echter in Eindhoven en dat lijkt zich nu uit te betalen. "Hij is een speler die vooral andere spelers uit de problemen helpt", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Gutiérrez is een jongen die het spel goed leest."

Volgens de voormalig trainer van onder meer PSV en Ajax vormt 'Guti' een uitstekend duo met Ibrahim Sangaré. "De Mexicaan is een favoriet van mij, want hij kan versnellen en het spel ook langzamer maken. Een echte strateeg, daar gaat PSV nog heel veel plezier aan beleven als hij niet geblesseerd raakt."

Het duo Sangaré-Gutiérrez speelde in Monaco al samen (0-0) en maakte ook uit bij Fortuna Sittard, waar met 1-4 werd gewonnen, indruk. Na de interlandperiode neemt PSV het in het eigen Philips Stadion op tegen Vitesse.