Aanbieding Feyenoord kwam te laat voor Marsman: 'Nu is het te laat..'

Aanbieding Feyenoord kwam te laat voor Marsman: 'Nu is het te laat..'

12-11-2021 12:00 Laatste update: 12:14
53

Nick Marsman stond vorig seizoen vaker onder de Feyenoord-lat dan collega Justin Bijlow, maar besloot transfervrij te vertrekken uit De Kuip. De inmiddels voor Inter Miami uitkomende doelman vertelt tegenover VoetbalPrimeur over de contractbesprekingen met Feyenoord, die echter niet tot een akkoord zouden leiden.

"Ik had het goed naar mijn zin"
Marsman kwam in 2019 over van FC Utrecht en werd in Rotterdam-Zuid collega van onder meer Justin Bijlow en Kenneth Vermeer. Nadat Vermeer tussentijds vertrok en Bijlow door de ene na de andere blessure werd getroffen, keepte Marsman vorig seizoen 26 officiële wedstrijden in de competitie, de KNVB Beker en de Europa League. "Ik had het wel echt goed naar mijn zin bij Feyenoord, dus ik had een beetje de verwachting dat ik daar zou bijtekenen. Uiteindelijk liep het seizoen zo dat ik een groot deel van alle wedstrijden speelde. En dat ging goed."

Toen de gesprekken werden geopend, bleek dat Feyenoord in Bijlow de nummer één onder de lat zag. "En ik zou kunnen bijtekenen als tweede keeper. Alleen: door de manier waarop die gesprekken gingen, had ik niet echt het gevoel dat ze mij heel graag wilden houden." Marsman hoorde in november 2020 al positieve signalen van keeperstrainer Khalid Benlahsen, die hem er graag bij wilde houden. "Maar uiteindelijk duurde het tot januari tot de club met een aanbieding kwam."

Marsman kon als stand-in van Bijlow voor twee jaar bijtekenen. Wat zijn contractuele status zou worden als hij opnieuw regelmatig zou keepen, werd echter niet vastgelegd. "Het was meer: we houden je erbij", aldus de onlangs 31 jaar oud geworden doelman, die juist graag wekelijks wilde keepen. "En als ik bij zou tekenen om tweede keeper te zijn, zorg dan dat je mij er op een andere manier bijhoudt. In een andere rol, misschien ondersteunend voor de jongere keepers. Ik vroeg om een plan te maken met mij, naar de toekomst toe. Dat kwam er niet helemaal uit."

"Het plan kwam pas toen ik al rond was"
In de loop van het seizoen kwam er interesse op gang en begin april werd duidelijk dat Marsman zijn carrière in Florida zou gaan vervolgen. "Toen ik al rond was met Miami, kwam Feyenoord met een echt plan. Toen zei ik: nu is het te laat..." De keeper benadrukt dat het financiële aspect niet doorslaggevend was. "Ik wist ook dat Feyenoord in financieel zwaar weer zat, het was ook geen geldkwestie voor mij. Maar ik heb getekend als derde keeper (in 2019, red.) en ik zou twee jaar later voor hetzelfde salaris tekenen, terwijl ik toch behoorlijk veel heb gespeeld, dat soort dingen. Eigenlijk wilde ik gewoon een goed plan horen, maar dat kwam er niet vanuit alle kanten."

Dat bleek bij Inter Miami dus wél het geval, merkte de doelman. "Zij hadden een heel plan uitgestippeld met mij. Wat ze van mij vonden, hoe ze met mij wilden bouwen aan de nieuwe club. Dat is misschien makkelijker als je gaat spelen, maar ook als je niet speelt, moet je ergens een doel hebben, ergens naartoe leven, er moet een verhaal zijn."

Marsman maakte in juli de overstap en keepte in de tweede helft van het Major League Soccer-seizoen 22 wedstrijden. In de één na laatste speelronde tegen New York City FC liep hij wel een kruisbandblessure op, maar de schade lijkt relatief beperkt te blijven. Marsman hoopt eind februari de start van de nieuwe MLS-jaargang mee te maken.

(Hein Nooijens, Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)