Babel: 'Nog steeds bij een topclub, Europees, volgens mij kan ik trots zijn'

Babel: 'Nog steeds bij een topclub, Europees, volgens mij kan ik trots zijn'

Ryan Babel heeft bijna de helft van zijn leven doorgebracht in de profvoetbalwereld en is er op zijn 34ste nog lang niet klaar mee. De 69-voudig Oranje-international kijkt alvast met voldoening terug op de jaren die achter hem liggen, ook al is zijn carrière naar eigen zeggen 'met ups en downs' verlopen. 

Babel debuteerde als tiener bij Ajax, kwam daarna uit voor Liverpool, Hoffenheim, Kasimpasa, Al-Ain FC, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray. Zijn contract bij Cim Bom Bom loopt aan het einde van het seizoen af, maar Babel is nog niet klaar. "Ik heb een tweede jeugd gehad. Ik was zogenaamd klaar, maar ik ben helemaal teruggekomen. En ik kan nog een paar jaar door. Ik leef echt goed voor het voetbal. Ik eet goed, ik rust goed en ik vind het nog leuk om te doen", vertelt hij in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

De aanvaller viert in december zijn 35ste verjaardag en maakt alvast de balans op. "Ik speel nog steeds bij een topclub, ik speel Europees voetbal. Bijna heel mijn generatie is al gestopt, maar ik ben er nog. Ik merk dat heel veel mensen niet beseffen dat het niet vanzelfsprekend is dat je op deze leeftijd nog voetbalt", aldus Babel. "Volgens mij kan ik heel trots zijn op de carrière die ik nog steeds heb."

Babel liet onlangs weten dat hij ook nog niet definitief afscheid heeft genomen van het Nederlands elftal, hoewel hij niet meer geselecteerd is nadat hij het EK van afgelopen zomer misliep. "Ik ben tussen 2011 en 2017 zes jaar niet bij het Nederlands elftal geweest. En ik heb zelf ook altijd meer gewild, altijd mezelf willen overtreffen. Maar soms is het toch even goed om een stap achteruit te zetten en te zeggen: je mag best trots zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s