Van Gaal: 'Van Dijk is grote influencer, iemand zoals hij nog nooit meegemaakt'

Van Gaal: 'Van Dijk is grote influencer, iemand zoals hij nog nooit meegemaakt'

15-11-2021 18:55
42

Louis van Gaal geeft hoog op van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. De bondscoach zag dat Nederland alle controle verloor in het WK-kwalificatieduel met Montenegro, maar hij dicht de verdediger de kwaliteiten toe om de organisatie te bewaken.

"We hebben leiders in de ploeg, maar het is niet makkelijk om in de wedstrijd in te grijpen", vertelt Van Gaal aan de NOS. "Ik heb in mijn carrière niet veel spelers meegemaakt die dat konden. Dat was Danny Blind als aanvoerder bij Ajax. Dat was Pep Guardiola als aanvoerder van Barcelona. En dat was Bastian Schweinsteiger, die vice-aanvoerder was bij Bayern München. Maar die kon dat ook."

En Van Dijk? "Jazeker", stelt Van Gaal. "Virgil is een grote influencer. Iemand zoals hij heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. In principe dicht ik hem die kwaliteiten ook toe." De Liverpool-speler kan zich wel vinden in de opmerkingen van de bondscoach. "Ik vind dat ik een echte leider ben. En we zijn allemaal gebrand om te laten zien dat we een goed team hebben en op het WK willen staan."