NEC overweegt ook voormalig Achilles '29-complex te betrekken

NEC overweegt ook voormalig Achilles '29-complex te betrekken

15-11-2021 19:54
35

NEC overweegt tijdelijk onderdak te zoeken op sportcomplex De Heikant in Groesbeek, het voormalige onderkomen van Achilles '29. De Nijmegenaren gaan daarover in gesprek met eigenaar Jacobus van Veen, bevestigt laatstgenoemde aan de Gelderlander.

NEC zoekt een oplossing nu het vanwege de veiligheid niet in het Goffertstadion mag spelen. De eredivisionist informeerde al bij verschillende clubs, waaronder De Graafschap, maar zoekt het nu mogelijk dichter bij huis, weet de Gelderlander. De Heikant biedt plaats aan 4500 toeschouwers, terwijl NEC voor dit seizoen al 9593 seizoenkaarten verkocht. De capaciteit zal dus flink moeten worden uitgebreid.

"Het zou gaan om een huurcontract van anderhalf jaar, zeg maar de tijd die nodig is om het stadion van NEC te verbouwen", laat Van Veen weten aan de krant. Het complex staat sinds december 2019 leeg. Achilles '29 verliet het sportpark op last van de rechter na een mislukt avontuur in het betaald voetbal en een slepend conflict met de familie Derks, de eigenaren van de grond en voorheen de stuwende krachten achter de club. Van Veen kocht De Heikant van de familie Derks.

Volgens NEC-directeur Wilco van Schaik praat de club 'met veel eigenaren van sportcomplexen in de regio'. "We praten met mensen die complete stadions neer zetten en we praten met collega-clubs in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie. We zijn alle opties aan het verkennen."