Vitesse wacht ontzettend zware opgave: 'Rennes is het beste team van Frankrijk'

Vitesse wacht ontzettend zware opgave: 'Rennes is het beste team van Frankrijk'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 12:30do 25-11-2021 om 12:30

Vitesse is na vier wedstrijden in de groepsfase van de Conference League nog altijd in de race voor een plekje in de knock-outfase. Weinig mensen hadden gedacht dat de Arnhemmers in een poule met Tottenham Hotspur en Stade Rennais kans zouden maken, maar dat is vooralsnog zeker het geval. Donderdagavond kan Vitesse goede zaken doen in Frankrijk: VoetbalPrimeur blikt vooruit.

De voortekenen zijn niet gunstig voor Vitesse. Stade Rennais, de aanstaande tegenstander van de formatie van trainer Thomas Letsch, staat er bijzonder goed op in de Franse Ligue 1. In de afgelopen elf wedstrijden werd er niet verloren. "Ze zijn in grootse vorm", waarschuwt Johan Rigaud, clubwatcher namens L'Équipe. "De trainer van Montpellier, die met zijn ploeg van Rennes verloor, zei dat ze op dit moment collectief gezien het beste team in de competitie zijn. Verdedigen, aanvallen en wisselen van systemen: het gaat allemaal als vanzelf. Ze zijn een geoliede machine op dit moment."

Wie echter denkt dat Vitesse onderschat zal worden door Rennes, zal bedrogen uitkomen. Voor beide ploegen is het treffen in Bretagne cruciaal om kans te houden op de volgende ronde van de Conference League en dus zal Rennes naar alle waarschijnlijkheid met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen. "Er zullen weinig wijzigingen zijn ten opzichte van het team dat het nu goed doet in de competitie", zegt de Franse journalist tegen deze website. "Daarnaast zijn enkele wisselspelers eigenlijk even goed als de jongens die nu in de basis staan."

De kracht van Vitesse is namelijk ook in Noord-Frankrijk bekend. De twee wedstrijden tegen Tottenham Hotspur zijn uitvoerig bekeken en besproken. "Ze verrasten ons wel door thuis van Tottenham te winnen", erkent Rigaud. "Zonder die uitslag zou Rennes waarschijnlijk al zeker zijn van de volgende ronde. Ook de terugwedstrijd in Londen is goed bekeken en was spannend, dus Rennes is zeker op zijn hoede voor Vitesse. Het is een beslissende wedstrijd, maar de ploeg uit Arnhem zal iets extra's moeten doen omdat zij een overwinning nodig hebben."

Die constatering is juist. Letsch en zijn mannen komen met een overwinning in Frankrijk op negen punten en blijven dan op plek drie staan, maar hebben op de slotdag vervolgens een gigantisch voordeel. Spurs en Rennes spelen dan tegen elkaar en omdat Vitesse thuis tegen Mura speelt, zou een zege tegen de nog puntloze Slovenen dan volstaan om de volgende ronde te halen. "Hun kansen lijken niet heel groot, maar het is nog niet voorbij", weet men ook in Frankrijk. "Vitesse zal echter wel boven zichzelf uit moeten stijgen om dit Rennes te pakken."

Rigaud denkt namelijk dat de Fransen zich niet zullen laten verrassen. "Vitesse heeft met Openda, Wittek, Baden Frederiksen en Gboho een aantal prima spelers, maar ik kan me niet voorstellen dat Rennes deze wedstrijd gaat verliezen. Ik voorspel een eenvoudige 2-0 overwinning voor Rennes en dat zou absoluut geen schande zijn voor de Nederlandse ploeg. Rennes speelt op dit moment geweldig, heeft een goed team gebouwd en maakt indruk met zijn structurele, solide en efficiënte manier van voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws