Benzema hoort straf voor betrokkenheid in sekstape-schandaal rond Valbuena

Benzema hoort straf voor betrokkenheid in sekstape-schandaal rond Valbuena

24-11-2021 10:14 Laatste update: 10:17
28

De rechtbank heeft Karim Benzema een voorwaardelijke celstraf van één jaar opgelegd. Dat heeft alles te maken met het sekstape-schandaal rond Mathieu Valbuena. Benzema krijgt ook een boete van 75.000 euro.

Benzema zou Valbuena hebben aangemoedigd om geld te betalen aan afpersers, die dreigden om intieme beelden van de middenvelder te verspreiden. Door het schandaal werd Benzema tussen 2015 en 2021 niet opgeroepen voor het Franse elftal. De spits van Real Madrid is nu dus schuldig bevonden door de rechtbank.

In aanloop naar de uitspraak werd al duidelijk dat Benzema op dit moment niet daadwerkelijk de cel in hoeft. De Franse aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. De rechter heeft besloten om een voorwaardelijke sanctie van een jaar op te leggen aan Benzema. De international moet ook een boete van 75.000 euro betalen.

De grootste sanctie die Benzema kon krijgen, was een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 90.000 euro. De vier anderen die betrokken waren bij het schandaal rondom Valbuena, kregen sancties opgelegd die variëren van een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar.

Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse bond, maakte al duidelijk dat Benzema niet nog een keer geschorst zou worden bij de Franse ploeg. De uitspraak van deze zaak had daar geen invloed op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie