Feyenoord treft 'herrezen' Slavia Praag: 'Heel benieuwd hoe ze daarmee omgaan'

Feyenoord treft 'herrezen' Slavia Praag: 'Heel benieuwd hoe ze daarmee omgaan'

25-11-2021 10:00 Laatste update: 10:03
28

Bij minimaal een gelijkspel tegen Slavia Praag is Feyenoord verzekerd van groepswinst en dus overwintering in de Conference League. Wel wacht de Stadionclub nog een zwaarbeladen duel in een Tsjechische heksenketel. Ondrej Zlámal, verslaggever in Tsjechië en Slavia Praag-volger, blikt met VoetbalPrimeur vooruit op de wedstrijd. 

Eind september wonnen de Rotterdammers in De Kuip dankzij een bliksemstart met 2-1 van Slavia, dat toen kampte met een blessuregolf. "Ze hebben Feyenoord zeker niet onderschat", opent Zlámal in gesprek met deze website. "Het probleem van Slavia lag in de heenwedstrijd in het centrum van de defensie", vervolgt de verslaggever. Inmiddels is het centrale duo, Aiham Ousou en Taras Kacharaba, in ere hersteld en speelt de ervaren kracht Tomás Holes weer op zijn vertrouwde positie op het middenveld.

Dat, in combinatie met de in geweldige vorm verkerende keeper Ales Mandous, maakt van Slavia Praag een geoliede machine. In de 1. Liga staat de ploeg drie punten los aan kop. "In korte tijd is er bij Slavia veel veranderd en verbeterd. Geblesseerde spelers zijn weer fit en Mandous heeft in zijn laatste zes duels geen enkele tegengoal hoeven incasseren. Feyenoord wordt weliswaar beschouwd als een sterke opponent, maar Slavia is erop gebrand te winnen", aldus Zlámal.

Onneembare vesting
Feyenoord staat in de Tsjechische hoofdstad dan ook voor de loodzware opgave om een resultaat te halen, aangezien Slavia in zijn laatste 47 thuiswedstrijden alleen van Arsenal heeft verloren. "Ze zullen Feyenoord gaan bestrijden met aanvallend voetbal en hoge druk. De backs worden in het aanvalsspel betrokken en zorgen voor een overlap met de buitenspelers. Feyenoord zal op zijn best voor de dag moeten komen en de kansen die ze krijgen, moeten ze benutten", vermoedt Zlámal, die weet dat Slavia over een extra wapen bezit.

De befaamde noordzijde van het stadion, waar de harde kern zit, speelt een belangrijke rol in de intenties van de thuisploeg. "Slavia probeert altijd in de tweede helft die kant op te spelen. Het lukt bijna geen enkele Tsjechische tegenstander om hiermee om te gaan. De connectie tussen de fans en spelers is overweldigend. Het kan een sleutelrol spelen tegen Feyenoord."

Speelstijl
Wie volgens Zlámal ook een sleutelrol gaat spelen, is aanvallende middenvelder Nicolae Stanciu. "Hij is dé spelmaker van Slavia. Stanciu speelt een rol in iedere aanval en zet aanvallers eenvoudig voor de keeper met slimme passes." Verder verwacht de verslaggever dat trainer Jindrich Trpisovský geen veranderingen zal aanbrengen. "Slavia past de speelstijl in thuisduels maar zelden aan. Ik ben benieuwd hoe Feyenoord daarmee omgaat."

Op basis van de heenwedstrijd is men in Tsjechië onder de indruk van Arne Slot en zijn manschappen. "Ja, alle voorhoedespelers speelden sterk en de aanvallende intenties vielen op", erkent Zlámal, die geen duidelijke favoriet kan aanwijzen voor de wedstrijd van donderdag. "Vooraf was Feyenoord de favoriet voor de groepswinst, helemaal nadat Slavia er niet in slaagde om zich te kwalificeren voor de Champions League én Europa League. Deze groep is sterk en te vergelijken met een Europa League-groep. Feyenoord kan in elk geval een zwaardere wedstrijd verwachten dan in Rotterdam", besluit Zlámal.

Slavia Praag en Feyenoord trappen donderdag om 18:45 af in de Eden Aréna. De Rotterdammers gaan met tien punten aan de leiding in Groep E. De Tsjechen volgen met zes punten. Feyenoord heeft dus aan een punt genoeg om ook na de winter actief te zijn in de Conference League.

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie