Onana: Ik wist vier maanden van tevoren al dat die schorsing eraan zat te komen

Onana: "Ik wist vier maanden van tevoren al dat die schorsing eraan zat te komen"

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 08:52do 25-11-2021 om 08:52

Andre Onana heeft na zijn rentree bij Ajax teruggeblikt op de turbulente laatste maanden van 2020 en de eerste maand van 2021. Toen keepte hij nog zijn wedstrijden, in de wetenschap dat hij vroeg of laat tegen een langdurige dopingschorsing aan zou lopen.

Het hoge woord kwam er begin februari uit. "Maar ik wist vier maanden van tevoren al dat die schorsing eraan zat te komen", liet Onana na de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas weten aan Ziggo Sport. "Ik had een gesprek met Marc Overmars, Edwin van der Sar en de trainer (Erik ten Hag, red.). Zij zeiden: Andre, je moet hiermee zien te dealen. Dus ik bleef keepen, terwijl ik wist dat ik daarna lange tijd toe zou moeten kijken. Ik moest in de tussentijd blijven leveren voor het team, dat was lastig."

Vervolgens kwam het nieuws door dat hij voor één jaar zou worden geschorst, al werd dit later teruggebracht tot negen maanden. "Het was moeilijk voor mij, mijn familie en mijn naasten. Voor mijn ouders... Dat was sh*t. Hoe moest ik dit aan mijn vader uitleggen?"

In de tussentijd kwamen er ook allerlei speculaties over zijn toekomst op gang. Onana bevestigde al dat hij hoogstwaarschijnlijk transfervrij zal gaan vertrekken bij Ajax. Dat hij al een contract bij Internazionale zou hebben getekend, is volgens hem echter onzin. "Daar wil ik het al langer over hebben: ik was in Salou (voor individuele training, red.), elke dag kwam er een artikel over mij. Dan was het Arsenal, dan was het Lyon, pfff... Daar word ik wel moe van, de media menen mij te moeten informeren over mijn eigen leven, come on. Of ik een akkoord heb met een andere club? Ik heb nu nog een contract bij Ajax. Het is bullsh*t."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie zie jij liever onder de lat bij Ajax?

Remko Pasveer
50%
Andre Onana
50%
(2717 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws