'Ik denk dat Ajax ondanks de 22 miljoen goede winst op Haller kan maken'

'Ik denk dat Ajax ondanks de 22 miljoen goede winst op Haller kan maken'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 15:45do 25-11-2021 om 15:45

Sébastien Haller bewijst zijn status als topspits voor Ajax. ESPN-analist Arnold Bruggink laat zich in het Algemeen Dagblad positief uit over de Fransman, die tegen Besiktas zijn negende Champions League-doelpunt maakte.

Haller werd door critici als 'niet goed genoeg voor de Champions League' bestempeld, maar bewijst nu keer op keer het tegenovergestelde. "Wat ik superknap vind, is hoe stoïcijns Haller is gebleven na zo'n zwaar half jaar", zegt Bruggink.

Bruggink zag Haller bij Jong Frankrijk spelen en kent de oud-teammanager van Eintracht Frankfurt goed. "Hij en ook technisch directeur Freddi Bobic, waren enorm onder de indruk van zijn persoonlijkheid en mentaliteit als prof. Haller doet er alles aan en dat komt er nu ook weer uit."

Of Haller 'te goed' is voor Ajax? Bruggink vindt dat 'een tikkeltje opportunistisch. "Maar ik denk wel dat heel veel clubs nu meekijken en hem beter gaan volgen en ik denk ook dat Ajax ondanks die 22 miljoen goede winst op hem kan maken. Bij Dortmund werd hij al genoemd als potentiële opvolger van Haaland. De vraag is ook of hij dat nog moet willen. Hij moet denk ik vooral koesteren wat hij nu heeft, lekker topscorer van de Eredivisie worden en dan verder kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws