Haller mist FC Utrecht- en PSV-uit: Ik denk dat ze volle bak voor Brobbey gaan

Haller mist FC Utrecht- en PSV-uit: "Ik denk dat ze volle bak voor Brobbey gaan"

26-11-2021 18:53 Laatste update: 18:54
120

Ajax wil in de komende transferperiode dolgraag een extra spits aan de selectie toevoegen, in de wetenschap dat Sébastien Haller de eerste wedstrijden na de winterstop mist door zijn deelname aan de Afrika Cup. Clubwatcher Mike Verweij laat de naam van oude bekende Brian Brobbey nadrukkelijk vallen in de Voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

De spits besloot vorig seizoen transfervrij te vertrekken en tekende bij RB Leipzig. Midweeks maakte hij zijn basisdebuut in het Champions League-duel met Club Brugge, maar Brobbey komt niet veel aan spelen toe. Zaakwaarnemer Mino Raiola is al langere tijd bezig met het verkennen van de markt en er zijn contacten tussen Ajax en Brobbey, weet VoetbalPrimeur. De Amsterdammers hebben echter nog niet gesproken met Leipzig.

Volgens Verweij zou een terugkeer van Brobbey naar Ajax echter een serieuze optie kunnen zijn. "Ik denk dat ze volle bak voor Brobbey gaan", aldus de Telegraaf-journalist. "Het zal een keer gebeuren dat Mino Raiola deze kant op komt voor Gravenberch en Mazraoui, waarbij ik overigens denk dat Gravenberch uiteindelijk wel zal verlengen en Mazraoui niet. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer: in dat soort gesprekken kan Brobbey natuurlijk ook meegenomen worden."

Volgens Verweij 'moet en zal' directeur spelersbeleid Marc Overmars een extra spits halen, gezien het januariprogramma van Ajax en de Afrika Cup-verplichtingen van Haller. "Daardoor mist hij onder meer op 16 januari FC Utrecht-uit en op 23 januari PSV-uit: ga er maar aan staan, zonder spits." De naam van FC Barcelona-reserve Luuk de Jong viel ook in het Spaanse geruchtencircuit, maar volgens Verweij is dat een losse flodder. "Ik heb het nieuws over Luuk de Jong ook gelezen. Ik heb geïnformeerd bij Ajax en afgelopen week was de status zo dat Luuk de Jong niet in beeld was bij Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie