Van der Vaart ziet Ajax-transfer niet voor zich: 'Waarom zou hij teruggaan?'

Van der Vaart ziet Ajax-transfer niet voor zich: 'Waarom zou hij teruggaan?'

29-11-2021 07:00
34

Brian Brobbey terug naar Ajax: Rafael van der Vaart ziet het niet gebeuren. De negentienjarige aanvaller heeft volgens de oud-international geen gegronde reden om RB Leipzig te verlaten.

Het is geen geheim dat Ajax inzet op een winterse terugkeer van Brobbey, die moet gaan concurreren met Sébastien Haller. "Ajax ziet in Brobbey de beste spits om te huren of te kopen", stelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij Studio Voetbal. "Maar dat gaat Leipzig niet doen, denk ik."

Brobbey was de laatste twee wedstrijden, tegen Club Brugge (0-5 winst) en Bayer Leverkusen (1-3 verlies), basisspeler. Zondag werd hij al voor rust gewisseld. "Brobbey speelt nu regelmatig bij Leipzig. Waarom zou hij teruggaan naar Ajax", vraagt Van der Vaart zich af. "Om bij Ajax op de bank te zitten? Haller doet het goed."

Haller miste zondag Sparta - Ajax, omdat hij ziek was. Danilo Pereira verving de clubtopscorer, maar kon zijn stempel niet drukken. "Hij had het moeilijk", zegt Theo Janssen. "Hij wil graag meevoetballen en gaat veel naar de zijkant, maar Ajax heeft een spits nodig die in de punt blijft om af te werken. Hij moest het nu laten zien en heeft dat niet gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie