Vermeulen plaatst vraagtekens: Bij Ajax speelt hij niet zolang Haller fit is

Vermeulen plaatst vraagtekens: "Bij Ajax speelt hij niet zolang Haller fit is"

29-11-2021 23:30
46

NOS-commentator Arno Vermeulen vraagt zich af of het voor Brian Brobbey zin heeft om terug te gaan naar Ajax. De club wil hem huren van RB Leipzig, waar hij onvoldoende indruk maakt. Met een fitte Sébastien Haller wordt het voor Brobbey ook lastig bij Ajax.

Brobbey is er nog niet in geslaagd om zijn stempel te drukken bij Leipzig, zoveel is duidelijk. Ajax is erg geïnteresseerd in de negentienjarige spits, maar Vermeulen plaatst daar zijn vraagtekens bij. "Dat vind ik wel gek, omdat Ajax een stand-in zoekt", zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Misschien wordt hij in januari een paar keer eerste spits, maar daarna zit hij toch weer op de bank. Bij Ajax speelt hij niet zolang Haller fit is."

Vermeulen erkent dat het lastig is voor Ajax om een juiste type spits binnen te halen. "Omdat je een tweede spits wil die het niveau van Haller heeft, maar ook bereid is om genoegen te nemen met een plek op de bank. Het is zoeken naar de naald in de hooiberg."

Brobbey stond zondag in de basis bij Leipzig, dat tegen Bayer Leverkusen speelde. Brobbey werd na 43 minuten gewisseld en was daar bijzonder ontstemd over. Zijn contract bij Leipzig loopt nog tot 2025.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie