'Assistent met hoofdtrainers-CV zit klaar om Van den Brom op te volgen bij Genk'

'Assistent met hoofdtrainers-CV zit klaar om Van den Brom op te volgen bij Genk'

30-11-2021 13:54
21

Het Nieuwsblad spreekt van een laatste kans voor John van den Brom bij KRC Genk. De bekerwedstrijd tegen Club Brugge moet voor de ommekeer zorgen of de Nederlander wordt mogelijk de laan uitgestuurd.

Met Glen Riddersholm heeft KRC Genk alvast een volwaardige opvolger in de gelederen. De Deen werd vorige maand aangesteld als assistent, maar is eigenlijk een hoofdtrainer met een mooi CV. In 2015 werd hij landskampioen van Denemarken met FC Midtjylland en in 2020 stuntte hij in datzelfde land door de beker te winnen met SønderjyskE.

Deense journalist Klaus Egelund van Ekstra Bladet legt in HLN de keuze van Riddersholm om assistent te worden uit. "Omdat het ­België is. De Belgische competitie staat in Denemarken hoog aangeschreven. In pakweg ­Zweden zou hij een job als assistent nooit aannemen, maar in België kan hij nog veel ­bijleren. Hij was op zoek naar een job en zag het als een opportuniteit om voor het eerst in het buitenland aan de slag te gaan."

De opvolger van Van den Brom zit daarmee dus mogelijk al klaar. "Aangezien het Genkse bestuur de keuze maakte om voor Riddersholm te gaan en de ­huidige coach (Van den Brom, red.) hem niet eens kende, denk ik wel dat hij een kans maakt om hem op te volgen. Als assistent leert hij nu iedereen kennen en kan hij zich aanpassen aan de nieuwe omgeving en de com­petitie."

Van den Brom stond al vaker onder druk in Genk, maar na de competitienederlaag thuis tegen Brugge (2-3 na een 2-1 voorsprong tegen tien man) is zijn positie bijna onhoudbaar geworden. De Nederlander won vorig seizoen nog de beker met zijn ploeg en eindigde op onderling resultaat als tweede in de Belgische competitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie