Nijhuis baalt stevig na VAR-ingreep: Ik was echt kwaad, ik was écht kwaad

Nijhuis baalt stevig na VAR-ingreep: "Ik was echt kwaad, ik was écht kwaad"

01-12-2021 22:28 Laatste update: 23:51
256

Scheidsrechter Bas Nijhuis verscheen na afloop van Feyenoord-Heracles Almelo gepikeerd voor de microfoon van ESPN. De arbiter keurde al vroeg in de wedstrijd een doelpunt af, maar had dat zichtbaar liever niet gedaan.

Nijhuis liet het spel aanvankelijk doorgaan nadat Alireza Jahanbakhsh een bodycheck uitdeelde aan Giacomo Quagliata, waarna Luis Sinisterra scoorde. De Tukker maakte toch nog de 'walk of shame' naar het VAR-scherm en keurde de treffer af. "Walk of shame, ja...", aldus Nijhuis. "Dan zie ik het en denk ik: kom op, zeg. Het moet clear and obvious zijn om de scheidsrechter naar de kant te halen en niet voor dit soort dingen."

Uiteindelijk keurde hij de goal toch goed. "Maar ik baalde meer van de ingreep. We hebben afgesproken: grijp alleen in als het clear and obvious is. Als ik zelf VAR was? Dan greep ik niet in. Want dit zijn situaties: daar kan een scheidsrechter wel of niet voor fluiten."

"Op het veld ben ik meegegaan in die loop, maar in de rust kwam ik in de kleedkamer: je mag blij zijn dat de deuren er nog in zitten in de kleedkamer. Ik was echt kwaad, ik was écht kwaad. Ik had gewoon niet naar het scherm moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan, maar ik baal er wel van. Nu wint Feyenoord (met 2-1, red.) en heeft niemand het erover. Maar als het 1-1 blijft, heb je wel een bepalende fout."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie