Slot niet te spreken over VAR: 'Kan me nog een goal van Ajax tegen NEC herinneren'

Slot niet te spreken over VAR: 'Kan me nog een goal van Ajax tegen NEC herinneren'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 00:02do 02-12-2021 om 00:02

Laatste update: donderdag 2 december 2021 om 07:26do 02-12-2021 om 07:26

Arne Slot was niet te spreken over de rol van de VAR, die tijdens Feyenoord-Heracles Almelo ingreep toen de thuisploeg vroeg in de wedstrijd leek te scoren. Arbiter Bas Nijhuis baalde er stevig van en ook Slot vond dat het niet nodig was geweest, liet hij weten aan ESPN.

Alireza Jahanbakhsh ving Giacomo Quagliata op, Nijhuis liet doorspelen en Feyenoord scoorde uiteindelijk via Luis Sinisterra. "Je weet dat Bas Nijhuis scheidsrechter is, dus dat is dan een hele prettige gedachte op zo'n moment. Ik zag de speler in kwestie helemaal niet reageren, die stond gelijk op en voetbalde door. En daarna als de bal erin ligt, reageert hij ook niet. En volgens mij is de regel dat je als VAR pas moet ingrijpen als de scheidsrechter het volledig fout ziet."

Na tussenkomst vanuit Zeist werd de treffer echter alsnog afgekeurd. "Volgens mij moet je als VAR nog een klein beetje meedenken in het feit dat Nijhuis scheids is. Ik kan me nog een goal herinneren van Ajax tegen NEC (eerste speelronde van dit Eredivisie-seizoen, Nijhuis floot die wedstrijd, red.), dat een speler van NEC (Souffian El Karouani, red.) onthoofd werd...", aldus Slot. "Ik dacht echt in dit geval: met Bas als scheidsrechter én de grensrechter die het ook beoordeeld had, dat die goal wel zou tellen."

"Maar ik kan er ook reëel naar kijken als ik vind dat we geholpen zijn. Ik vind dat het dit seizoen totaal nog niet aan de orde is. Maar als ik daarover ga beginnen, vinden de mensen mij een zeikerd. Dus dat ga ik niet doen", sloot hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws